home  > deelnemen  > schone avond4daagse

Loop een Schone Avond4daagse!

Elke dag een schoon feestje! De jaarlijkse Avond4daagse is dit jaar extra feestelijk. Koninklijke Wandel Bond Nederland en NederlandSchoon slaan de handen ineen en organiseren samen een schone actie voor alle lokale Avond4daagsen.

In ruim 170 gemeenten in Nederland wordt een Schone Avond4daagse georganiseerd. Het doel is kinderen en hun ouders bewust  te maken van (zwerf)afval, zodat ze hun eigen afval onderweg niet laten vallen, maar juist verzamelen in zakken en bakken. Na afloop van de Avond4daagse blijft  dan minder zwerfafval op de route achter.

Ben je benieuwd of de Avond4daagse in jouw gemeente ook mee doet? Check hier de lijst met deelnemende Avond4daagsen.

Inspiratie opdoen? Bekijk het filmpje van de Adalbert basisschool in Mook. Het filmpje vind je onderaan deze pagina. 

Scholen en ouders

We willen ook scholen en ouders betrekken bij deze actie. Voor de Schone Avond4daagse is een speciale online scholenquiz ontwikkeld. Bij de quiz strijden leerlingen in twee teams tegen elkaar en leren spelenderwijs meer over zwerfafval. Ga snel aan de slag! Speel de quiz op www.schoneavond4daagse.nl.

Voor ouders is een flyer beschikbaar met vier handige tips om afval al vooraf zoveel mogelijk te voorkomen. Ook hebben we een speciaal promofilmpje gemaakt voor ouders met daarin handige tips om afval al vooraf zoveel mogelijk te voorkomen.

 

Speciaal Avond4daagse lied

Het Avond4daagselied is speciaal door 123ZING gecomponeerd. Het is gratis beschikbaar, ook voor scholen die geen 123ZING-abonnement hebben. Het Avond4daagselied is makkelijk aan te leren door de meezingvideo en het wordt extra leuk door de bodypercussie. Luister het lied en kijk de videoclip op de website van 123zing.

 

Schone Avond4daagse Zoetermeer

Via onderstaand filmpje krijg je een mooi beeld van hoe onze gezamenlijke actie met NederlandSchoon er tijdens de Avond4daagse uit ziet: